Grand Vin Helsinki 2018, Master Class -maisteluluento pe 12.10. Klo 16:00. Varmista paikkasi, osta liput etukäteen! Welcome to the Master Class tasting at Grand Vin event, Helsinki by Enrico Rivetto. MC will be in English.
Enrico Rivetto: omistaja ja viinintekijä, Azienda Agricola Rivetto
Enrico on neljännen polven viinintekijä Piemontesta, Langhen kukkuloilta. Vuonna 2011 tila siirtyi luomuviljelyyn ja siitä kehitys jatkui kohti biodynaamisen viljelyn periaatteita vuonna 2015. Enrico Rivettolle biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen on kunnia-asia ja tilalla viljelläänkin viiniköynnösten lisäksi useita muita viljelyskasveja. Hänen filosofiaansa kuvailee hyvin seuraavat lausahdukset: ”Edustan neljättä sukupolvea perhetilallamme. Luomu- ja biodynaaminen viljely ovat keinoja, eivät tuloksia. Viinini kertovat filosofiastani. Olen Enrico Rivetto ja kannan omalta osaltani korteni kekoon tässä maailmankaikkeudessa.” Rivetto
Rivetto on viinitila neljännessä sukupolvessa Piemonten sydämessä. Tilan nykyisen omistajan, Enricon, isoisoisä perusti tilan vuonna 1902. Vuonna 1938 oli aika laajentaa liiketoimintaa ja silloin hankittiin Tenuta Lirano, joka sijaitsee Serralunga d’Alban ja Sinion kukkuloiden välissä. Vuonna 1970 Enricon isä, Sergio, rakensi uuden kellarin Liranoon ja istutti uusia köynnöksiä sen ympärille. Vuonna 1999 kuvaan astui virallisesti Enrico. Hän aloitti luomuviljelyn vuonna 2011 ja siitä hän jatkoi biodynaamiseen viljelyyn vuonna 2015.
Enricon ajatuksena on kehittää biodiversiteettiä niin pitkälle kuin mahdollista. Viiniköynnösten lomaan on istutettu niin hedelmäpuita, viljaa, yrttejä kuin vihanneksia. Ne puolestaan houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja, ja näin ne muodostavat oman ekosysteeminsä. Enricon sanojen mukaisesti luomu ja biodynaamisuus ovat keinoja eivät tuloksia. Ja näistä työn ”hedelmistä” Enrico valmistaa upeita viinejä, jotka ovat saaneet sekä Italiassa että kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen vastaanoton.
https://tapahtumat.ceestashop.fi/tuote/mc-enrico-rivetto-pe-1210-klo-1600/GVH18ER12K160/

Käy tykkäämässä tai kommentoimassa kuvaa Instagramissa ›
Grand Vin Helsinki Instagramissa: instagram.com/grandvinhelsinki/