Home/Viinit/Winestate Oy
Winestate Oy 2017-10-04T10:57:22+00:00

Winestate

 

 

Esiteltävät viinit

Fontanafredda

Piemonte – Italia

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.
Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä.
Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

 

Torres

Espanja

Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi.
Torres valmistaa viinejä eri puolilla Espanjaa: Kataloniassa, Prioratissa, Jumillassa, Torossa, Ribera del Duerossa, Rias Baixas’ssa, Ruedassa ja Riojassa. Lisäksi perhe tuottaa viinejä Chilessä ja Yhdysvaltain Kaliforniassa.  Vahvasti tutkimustyöhön panostava Torres on edelläkävijä muun muassa alkoholittomien viinien valmistuksessa ja paikallisten harvinaisten lajikkeiden elvyttämisessä. Torres tutkii myös alan edelläkävijänä ilmastonmuutoksen vaikutuksia viinintuotantoon.
Torresin pitkä historia viininvalmistajana, ja liiketoiminnan tuottojen uudelleeninvestoinnit takaavat viinien korkean ja tasaisen laadun.

 

Masi

Italia

Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Kunnioittaen pitkää perinnettä, Masi valmistaa yhä puhdaspiirteisiä ja herkullisen tasapainoisia viinejä Veneton paikallislajikkeista.
Masi tuottaa viiniä myös Serego Alighierin tiloilla Venetossa ja Toscanassa, Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä omilla tarhoillaan Argentiinan Tupungatossa.

 

Mezzacorona

Trentino – Italia

Pohjois-Italian Trentinon alueella vuodesta 1904 viinejä valmistanut Mezzacorona on yksi Italian laadukkaimmista viiniosuuskunnista. Osuuskunnan omistajia ovat osuuskunnalle rypäleitä toimittavat alueen pienviljelijät.
Italian suurin Pinot Grigio- ja Chardonnay -viinien valmistaja on erikoistunut myös paikallislajikkeiden, kuten Teroldego Rotalianon viljelyyn.
Yrityksellä on erittäin nykyaikaiset tuotantolaitokset ja tarkkaan koordinoidut 2 400 hehtaarin viinitarhat. Osoituksena viinien korkeasta laadusta Wine Enthusiast lehti valitsi Mezzacoronan vuonna 2009 vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi. Italian kansainvälisesti tunnetuimpiin lukeutuvan kuohuviinin, Rotarin, lisäksi Mezzacorona omistaa myös 1 000 hehtaaria viinitarhoja Siciliassa Feudo Arancio-Stemmari viinien tuotantoon. Tuotannosta yli 70% menee vientiin.
Mezzacorona on pitkään kiinnittänyt huomiota tuotantonsa mahdollisiin vaikutuksiin paikalliseen ympäristöön. 1980-luvun alussa yritys pani alulle Trentinon alueen viinintuotannon laadunparannusohjelman ja protokollan, joka perustuu kestävän kehityksen viininviljelyyn ja valmistukseen. Tänä päivänä 90% Trentinon alueen tuottajista toimii tämän protokollan mukaisesti.

 

William Fevre

Burgundy – Ranska

Chablis’n merkittävimpiin viinintuottajiin lukeutuva Fevren suku on viljellyt viiniä jo yli 250-vuoden ajan. Vuodesta 1998 Champagne Henriot’n omistama William Fevre on ollut Chablis’n suurin Grand ja Premier Cru tarhojen omistaja.
William Fevre on tullut tunnetuksi Chablis’n perinteiden vaalijana, joka omalla toiminnallaan toisen maailmansodan jälkeen elvytti monien historiallisten tarhojen tuotannon nykyiselle huipputasolle. Fevre pyrkii viininvalmistuksessaan säilyttämään alueen viineille tyypillisen raikkauden, mineraalisuuden ja puhtauden poimimalla rypäleet käsin, käyttämällä alueella poikkeuksellisia teknologisia innovaatioita, kuten rypäleiden valintaa ennen murskausta sorting table -hihnalla, ja hyödyntämällä vain gravitaatioon perustuvaa viininvalmistusta. Tilalla noudatetaan myös orgaanisen viljelyn periaatteita, vaikkei tuotanto olekaan orgaanisesti sertifioitua.
Omien tarhojensa lisäksi Fevren negociant-tuotanto lukeutuu alueensa merkittävimpiin.

 

Villa Ponciago

Beaujolais – Ranska

Villa Ponciago on jo 1100-luvulla tunnustettu huipputila Beaujolais Cru Fleurien sydämessä. Henriot’n perhe tuotti ensimmäisen vuosikertansa historiallisella tilalla vuonna 2009.
Fleurie on Beaujolais’n arvostetuimman Cru kylän joukossa ja vielä 1800-luvun lopulla alueen viinit arvostettiin koko Burgundin punaviinien parhaimmistoon.
Henriot’n perhe kerää rypäleet käsin noin 200 erikseen vinifioidulta palstalta noin 50 hehtaarin tarhoilta. Viinien laatu varmistetaan tarkalla ja huolellisella rypäleiden valinnalla ja satomäärää voimakkaasti rajoittamalla. Pullot suljetaan korkealaatuisilla DIAM korkeilla, jotka erityiskäsittelyn myötä suojaavat viinejä korkkivioilta.
Thomas Henriot’n sanoin Villa Ponciagon tulee toimia referenssinä niin Fleurien Crun kuin muidenkin Beaujolais’n viinien huippulaadun puolesta.

 

Gerard Bertrand

Languedoc – Ranska

Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa toimiva talo on myös alueen johtava laatuviinien valmistaja.
Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti.
Gerard Bertrandin tarhat muut tarhat omaavat Terra Vitis Sustainable Viticulture – sertifikaatin. Tarhoilla mm. puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin.
Myös ansiokkaasti kuohuviineihin ja väkevöityihin makeisiin viineihin keskittynyt tuottaja on palkittu mm. vuoden eurooppalaisena tuottajana 2011 ja vuoden punaviinin tuottajana 2012.

 

Gnarly Head – Delicato Family Vineyards

USA, Kalifornia

Kalifornialainen perheyhtiö on ollut pohjustamassa kalifornialaista viiniperinnettä jo yli 90 vuoden ajan. Indelicaton perheen kolmas sukupolvi on mukana perheyrityksessä ja jatkaa suvun innovatiivista työskentelyä viinien parissa.

Delicato Family Vineyards on edelläkävijä luontoystävällisten viljelymenetelmien sekä tuotantomenetelmien kehittäjänä ja heidän viininsä ovat nautittavia, hyvin tehtyjä ja edustavat kasvupaikkansa tuotantoa parhaimmillaan. Perheyhtiöllä on omistuksessaan 4 000 hehtaaria viinitarhoja Montereyn kuuluisasta viileästä San Bernabe -viinitarhasta Lodin aurinkoisille vuorenjuurille asti.

Delicato Family Vineyardsin kaikkia viinitarhoja viljellään kestävän kehityksen menetelmiä noudattaen. Indelicaton perheen Montereyssä sijaitseva San Bernaben tarha noudattaa alueella käytössä olevaa Monterey Code for Sustainable Winegrowing Practises -ohjeistusta, ja Lodissa sijaitseva Clay Station -tarha Lodi Rules Program of Sustainability -säännöstöä. Omien tilojen ympäristötyön lisäksi perheyrityksen avainhenkilöt vaikuttavat aktiivisina jäseninä useissa Montereyn ja Lodin alueen ympäristöjärjestöissä.

Delicato Family Vineyards on palkittu vuoden amerikkalaisena viinitalona vuosina 2011 ja 2014.

Jean-Baptiste Adam

Alsace – Ranska

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.
Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä,  viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin.
Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003.
Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.

 

Dr. Loosen

Mosel – Saksa

Palkittu Dr. ”Ernie” Loosen on maailman tunnetuimpia viinipersoonia, joka yhdessä veljensä Thomaksen kanssa valmistaa historiallisilta huippupalstoiltaan Moselin, Saksan ja ehkä koko maailman hienoimpia Riesling -viinejä.
Ernie otti isänsä äkillisen kuoleman jälkeen sukutilan hoidettavakseen, ja erittäin hankalien vaiheiden jälkeen päätyi perfektionistisen ja intellektuellin luonteensa ansiosta valmistamaan Moselin, Saksan ja koko maailman hienoimpia Riesling-viinejä.
Dr. Loosen valmistaa noin 130 000 pulloa viiniä vuosittain 18 hehtaarin tilalla, tinkimättömänä pyrkimyksenään synnyttää viinejä, jotka ilmentävät ainutlaatuista alkuperäänsä.
Tuskin kellään muulla viljelijällä on samanlaista määrää huipputarhoja Erdenin, Graachin, Bernkastelin, Wehlenin ja Ürzigin maailmankuulujen Riesling-kylien rinteillä.
1990-luvulla Loosen hankki omistukseensa perinteisen J.L. Wolfin tilan Pfalzista. J.L. Wolfin viinintekijä nimettiin Drinks Business –lehden toimesta maailman 30 merkittävimmän alle 40-vuotiaan viinintekijän joukkoon vuonna 2013.

 

Dreissigacker

Rheinhessen – Saksa

Drei Winzer on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti aleen eteläosissa. Message in the bottle -organisaation voimahahmot Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisen viinin. Intohimoisten ja kunnianhimoisten nuorukaisten tavoitteena on ollut valmistaa moderni kuiva Riesling viini, joka ilmentää paitsi heidän sukujensa historiallisia juuria Rheinhessenin ja koko Saksan arvostetuimpiin viinitarhoihin, myös nostaa Saksan suurimman viinialueen Rheinhessenin mainetta laatuviinien tuottajana.

 

Neiss

Pfalz – Saksa

Weingut Neiss on perustettu 1547 ja se omistaa noin 25 hehtaaria tarhoja Kindenheimin kylässä Pohjois-Pfalzissa. Viinitilan johdossa oleva Axel Neiss on ollut pariinkin otteeseen ehdolla Saksan parhaaksi punaviinin tuottajaksi.
Tilan tuotanto jakautuu noin 60 %-40 % suhteessa valko- ja punaviinien kesken. Vuonna 1971 syntynyt Axel Neiss otti perhetilan viininvalmistuksen haltuunsa vanhemmiltaan vuonna 1997 opiskeltuaan viinin valmistusta mm. Geisenheimissa, Champagnen Eperneyssa ja Argentiinassa.
Ahkera ja veijarimaisen iloinen Axel on palkittu tuottaja niin Saksassa kuin kansainvälisestikin, josta kertovat mm. palkinnot kansainvälisessä Riesling du Monde kilpailussa. Erityisen ylpeä Axel on siitä, että hänen punaviinejään tarjottiin Saksan isännöimässä G8 huippukokouksessa 2007.
Axelin viimeisin innovaatio on That’s Neiss -viinipari, jonka löytää monesta saksalaisesta Michelin -rankatusta ravintolasta.

 

Bodega Norton

Mendoza – Argentiina

Bodega Norton on vuonna 1895 Brittiläisen rautatieinsinöörin Sir Edmund Palmer Nortonin Argentiinaan perustama viinitalo. Nykyään talo kuuluu kristalleistaan kuuluisan Swarovskin perheen omistukseen ja Norton-viinit tunnustetaan ympäri maailman Argentiinan parhaimmistoon kuuluviksi.
Nortonin viinit tulevat Andien vuoriston juurella sijaitsevilta tarhoilta Mendozan maakunnan Luyan de Cuyo -nimiseltä ala-alueelta. Luyan de Cuyon alueella sijaitsevat viinitarhat ulottuvat aina 1060 metrin korkeuteen saakka, taaten aurinkoisen ja lämpötiloiltaan ideaalisen ilmaston rypäleille kypsyäkseen kiireettä runsaan hedelmäisiksi ja aromikkaiksi.
Bodega Norton noudattaa kestävään kehitykseen perustuvaa viljelyfilosofiaa kaikilla viinitarhoillaan ja osaa tarhoista viljellään luonnonmukaisin menetelmin. Argentiinan sisäosissa sijaitsevalla Mendozan viinialueella viljelmien kasteluun ja viininvalmistukseen tarvittavan veden käyttö on ympäristölle kriittistä. Norton onkin asentanut jokaiselle tarhalleen tippakastelujärjestelmän, jolla kasteluun tarvittava veden määrä saadaan pidettyä minimissään. Nortonilla on myös oma vedenpuhdistamo, jolla jo kertaalleen viininvalmistuksessa, esimerkiksi puhdistukseen, käytetty vesi käsitellään ja voidaan edelleen käyttää kasteluun. Norton työskentelee parhaillaan saavuttaakseen ympäristöasioiden hallintaa koskevan ISO 14000 sertifikaatin.

 

Cono Sur

Chile

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo. Viinintekijä Adolfo Hurtado on palkittu useana vuonna Chilen parhaaksi viinintekijäksi.
Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on 300 hehtaaria luomutarhoja ja loppuosaa tarhoista viljellään Integrated Farm Management menetelmillä. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.
Viinitalo on palkittu mm. Green Company of the Year -tittelillä arvostetun The Drinks Business -lehden toimesta.

 

Miguel Torres

Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.
Miguel Torres Chilen suurin tuoteperhe Santa Digna onkin saanut eettisen kaupan Fair For Life- sertifikaatin. Torres on myös vahvasti osallistunut muun muassa paikallisen Pais-lajikkeen elvyttämiseen ja laadun parantamiseen.
Kaikilla tarhoilla noudatetaan kestävän kehityksen mukaisia Integrated Farm Management –menetelmiä: tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan puututaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin. Osa tarhoista on myös sertifioidusti orgaanisia, täysin luonnonmukaisesti viljeltyjä.
Torres on ollut myös ensimmäisenä luomassa viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

 

Miguel Torres

Uusi-Seelanti

Lindauer -viinit ovat todiste siitä, että Uuden-Seelannin viileässä ilmastossa voi tuottaa huippulaadukkaita kuohuviinejä. Viinit valmistetaan samppanjamenetelmällä ja niiden tyyli on runsaan paahteinen.
Lindauer on Uuden-Seelannin suosituin viinituotemerkki ja  johtava kuohuviinituottaja. Lindauer on maan suurin vientiartikkeli viineissä.
Nimi Lindauer viittaa Eurooppalaiseen taidemaalariin, Gottfried Lindaueriin, joka tuli tunnetuksi saarivaltion alkuperäisväestöstä maalatuista muotokuvistaan.
Vuonna 2011 Lindauer myytiin Pernod Ricardin toimesta Lion-Nathan Groupille, ja se on nyt osana Australian ja Uuden-Seelannin johtavaa viiniyritystä.

 

Mud House

Uusi-Seelanti

Noin kaksikymmentä vuotta sitten Mud House -viinitilan perustajat saapuivat Marlborough’n ja rakastuivat alueen viininviljelymahdollisuuksiin. Alkaessaan perustaa viinitarhoja, he rakensivat ensin itselleen talon paikallisesta ”mudasta”, näin syntyi myös viinitilan nimi Mud House.
Mud House viljelee viiniä kolmella alueella Etelä-Saarella; Marlborough’ssa, Waipara Valley’ssa sekä Central Otagossa. Mud Housella on kaksi viinitilaa, toinen Marlborough’ssa ja toinen Waipara Valley’ssa.
Mud Housen viinit edustavat premium –laatua tunnetun viinintekijän Ben Gloverin johdolla. Kaikki viinitarhat viljellään “New Zealand Sustainable Winegrowers” kestävän kehityksen ohjelman mukaisesti.