Home/Viinit/Handpicked Wines Finland
Handpicked Wines Finland 2017-10-04T10:55:23+00:00

Handpicked Wines Finland

Handpicked Wines Finland Ab on vuonna 2016 perustettu viinien ja väkevien alkoholijuomien maahantuoja. Edustamme viinitaloja eri puolilta maailmaa. Haluamme tuoda Suomen markkinoille trendikkäitä ja erilaisia viinejä, kuten erikoisia rypälesekoituksia tai viinejä uusilta jännittäviltä alueilta.

Esiteltävät viinit

Wine & Soul

Portugal, Douro

Wine & Soulin taustalta löytyvät Sandra Tavares da Silva ja Jorge Serôdio Borges. He ovat Portugalin uuden sukupolven viinintekijöitä, jotka yhdistävät vanhoja tuotantomenetelmiä uusiin ja tuottavat voimakkaita ja hedelmäisen täyteläisiä viinejä. Viini tuotetaan Vale de Mendizin laaksossa Pinhao-kylän liepeillä. Pinhao sijaitsee Cima Gorgossa, joka on Douron paras portviinialue. Pengerretyt viinitarhat kylpevät koko päivän auringossa, mistä johtuen rypäleet kypsyvät erittäin kypsiksi. Useimmat köynnökset ovat noin 75 vuotiaita ja ne koostuvat noin 30 paikallisesta sinisestä rypälelajikkeesta.
Sandra ja Jorge elävät viinille. Viikolla he työskentelevät Dourossa, viinintekijöinä. Sandra arvostetulla Quinta do Vale Dona Marialla ja Jorge Quinta do Passadourolla. Iltaisin he työskentelevät vuodesta 2001 oman viininsä, Pintas, parissa. Viikonloput he viettävät Sandran vanhempien viinitilalla, Quinta do Chocpalhalla, Lissabonin ulkopuolella Extemaduran alueella – sellaisella paneutumisen määrällä tuloksena ei voi olla muita kuin fantastisen hyviä viinejä. Wine & Soul tuottaa yhteensä 9 eri viiniä. Koska näiden laatuviinien tuotantomäärät ovat erittäin pieniä on ilo ja kunnia että voimme tuoda niitä Suomeen.
Sandra ja Jorge eivät tee helppoja viinejä. Ne ovat tasapainoisia, moniulotteisia ja erittäin arvostettuja kaikkialla maailmassa. Wine & Soulin viinien laatu on hyvinin eri tasolla kuin mihin on Portugalin viinien osalta totuttu. Tämä koskee tuotantoa, saatavuutta, makua ja hintaa. Viimeisten vuosien aikana heidän viininsä ovat saavuttaneet monia palkintoja kansainväliseltä lehdistöltä.

 

Geyerhof

Itävalta, Kremstal

Bioweingut Geyerhof sijaitsee Itävallan Kremstalissa, joka kuuluu Niederösterreichiin. Viinitila on perustettu 1200-luvulla ja se on ollut saman perheen omistuksessa 1600-luvulta lähtien. Ilse ja Josef Maier ovat viljelleet viinitilaa luonnonmukaisesti vuodesta 1988. Heidän tavoitteensa on tuottaa viiniä, josta on selvästi aistittavissa sen alkuperä, rypäleen ominaispirteet ja kyseisen satovuoden erikoispiirteet, samalla luontoa kunnioittaen. Geyerhof on mukana Wildwux-projektissa yhdessä Burgenlandissa sijaitsevan Birgit Braunstein Wineryn kanssa. Projektin osapuolet ovat ottaneet lisäaskeleen luonnonmukaisessa viljelyssä säilyttääkseen luonnollinen kiertokulku niin pitkälle kuin mahdollista. Tilaa on tehty sekä kasveille että eläimille, kuten esimerkiksi maaoraville, rukoilijasirkoille ja puusammakolle.  Viininviljelyn lisäksi Ilse ja Josef Maier viljelevät n 30 hehtaarilla vehnää, ruista, ohraa, kesäkurpitsaa ja alfa alfa-ituja jotka syvien juuriensa ja oikean bakteerikannan avulla rikastuttavat maaperää hummuksella ja se puolestaan parantaa maaperää.

 

Quinta de Chocapalha

Portugal, Libon

Sandra Tavares da Silva on nykyään kotimaansa tunnetuimpia viinituottajia, ja hän on saanut paljon myönteistä huomiota viime vuosina. Vuonna 1987 Sandran vanhemmat ostivat 45 hehtaarin tilan. Tila oli rappeutunut  ja erittäin huonossa kunnossa, koska sitä ei oltu viljelty yli 30 vuoteen. Viiniköynnökset oli vaihdettava ja ne korvattiin silloin sekä paikallisilla että kansainvälisillä rypälelajikkeilla. Quinta de Chocapalhan sijainti on alueella erittäin hyvä.Viljelyt hyötyvät läheisyydestä merelle mutta samalla amfiteatteria muistuttava maisema suojaa niitä huonoilta ilmoilta.
Vuonna 2000 Sandra valmistui viinintekijäksi ja samana vuonna rypäleiden laatu oli ensimmäistä kertaa niin hyvä että se mahdollisti ensimmäisen viinin valmistuksen. Sandra Tavares da Silva elää viinille. Viikolla hän työskentelee Dourossa yhdessä miehensä Jorge Serôdio Borgesin kanssa ja siellä he tuottavat omia viinejään jotka tulevat Wine & Soulilta ja Quinta do Manoellalta. Viikonloput hän viettää Sandran vanhempien viinitilalla, Quinta do Chocpalhalla, Lissabonin ulkopuolella Extemaduran alueella – sellaisen intohimon tuloksena ei voi olla muuta kuin fantastisen  hyviä viinejä.

 

Weingut Gysler

Saksa, Rheinhessen

Vuonna 1999 Alexander Gysler otti hoitaakseen viinitilan joka on perustettu 1750 läntisessä Rheinhessenissä Saksassa. Kaupungin nimi on Weinheim ja se tunnetaan geologisista esihistoriallisista löydöistä. Maaperä on Rothliegend ja se sijoittuu noin 285 miljoonaa vuotta ajassa taaksepäin. Maaperä koostuu murentuvasta hiekkakivestä joka antaa viinille hienon mineraalivivahteen. Mikroilmasto, jota suojaavat ympäröivät vuoret ja metsät, auttaa rypäleitä kypsymään juuri oikeaan aikaan samalla säilyttäen hapokkuutensa. Alexander Gysler haluaa että hänen viininsä ovat yksilöllisiä ja myöskin kuvastavat rypäleen ja kasvuympäristön alkuperää. Vuonna 2004 alkoi työ kohti luonnonmukaista viljelyä ja nykyään viljely on kokonaan biodynaamista ja tuottajalla on Demeterin sertifikaatti. Demeter on luonnomukaisen viljelyn yksi maailman tarkimmista tarkistuslaitoksista. Viinitilalla käytetään täten mahdollisimman vähän sulfiitteja viineissä. Kokonaisvuosituotanto on 85 000 pulloa. Päärypäle on Riesling mutta Gysler viljelee myöskin Pinot Gris´ta ja Pinot Blancia.

 

Wines of Substance Charles Smith

Kun tapaa Charles Smithin ihan ensimmäiseksi ei ehkä tule mieleen viinintekijä. Hänen suuret hiuksensa, tummat aurinkolasit ja vähintäänkin erikoinen asenteensa vievät ajatukset ennemminkin rockmusiikkiin kuin hienostuneisiin viineihin. Arvaus osuu aika oikeaan koska Charles toimi “aiemmassa elämässään” monen rockyhtyeen managerina ja kiertuejohtajana.

Charles on itseoppinut viinintekijä, jota inspiroi kiinnostus luoda viinejä joissa maistuvat sen paikan ominaispiirteet jossa rypäle on kasvanut. Tuloksena on hyvin tasapainoisia viinejä täynnä maukkaita makuja ja joissa maistuvat viinitarhan ominaispiirteet sekä maaperän että ilmaston osalta. Viinit, yhtä vähän kuin Charles itsekään, eivät jää keneltäkään huomaamatta. Ja mielikuvitukselliset nimet eivät ihan helposti unohdu. Myöskin hyvin erikoiset eitketit ovat huomiotaherättäviä, ja ne on suunnitellut Rikke Korff joka aiemmin toimi Levi Strauss & Co`n suunnittelijana.

Charles Smithin viinien rypäleet tulevat Washingtonin parhaisiin kuuluvilta alueilta ja hän suosii viljelijöitä jotka käyttävät kestävän kehityksen tuotantomenetelmiä.
Charles Smith on todellinen luonnonlahjakkuus. Hänen intohimonsa on tuottaa viiniä kansalle. Pienten erikoiserien lisäksi hän onnistuu myös tuottamaan suurempia volyymeja laatuviinejä joista kaikilla on mahdollisuus nauttia.

Palkittu viinintekijä Charles Smith on vaihtanut 1990-luvun lopulla perustetun yhtiönsä nimeksi Wines of Substance. Yhtiöön kuuluvat K Vintners, SIXTO, CasaSmith, Substance ja B. Leighton. Wines of Substance on Washingtonin suurin viinintekijän omistama viinitalo ja osavaltion neljänneksi suurin viinintuottaja. Viinintekijä ja perustaja Charles Smith on ainoana henkilönä valittu sekä Wine Enthusiastin (2014) että Food&Winen (2009) Vuoden Viinintekijäksi. Hänen viininsä palkitaan vuosi toisensa jälkeen laajasti johtavien viinijulkaisujen, kuten Wine Advocate, Wine Spectator ja Wine Enthusiast, toimesta. Tähän mennessä Charlesin viinit ovat saavuttaneet 110 arviota 95 pisteestä ylöspäin ja 416 arviota 90 pisteestä ylöspäin.