Jean-Baptiste Adam: Alsace and biodynamic culture

Perjantai 12.10.2018 klo 17.30 – 18.20
Lauantai 13.10.2018 klo 15.30 – 16.20

Luennoitsija: Jean-Baptiste Adam

Hinta: 40 €
Luento pidetään englanniksi

Tule maistamaan, kokemaan ja oppimaan lisää klassisista Alsacen Riesling-rypaleistä valmitetuista viineistä erään alueen arvostetuimman viinintekijän johdolla.

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.

Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä,  viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin.

Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.

Esiteltävät viinit:

  • Crémant Brut Les Natures
  • Auxerrois Vieilles Vignes 2016
  • Riesling Letzenberg Cuvée Jean-Baptiste 2017
  • Riesling Grand Cru Kaefferkopf Vieilles Vignes 2015
  • Riesling Grand Cru Wineck-Schlossberg 2014
  • Grand Cru Kaefferkopf Cuvée Traditionnelle 2016